Dzurinda vyzval Radičovú, aby kandidovala na prezidentku SR

25.01.2008 Prešov

Prešov 25. januára (TASR) – Predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda vyzval podpredsedníčku strany Ivetu Radičovú, aby kandidovala na prezidentku SR v budúcoročných voľbách.
Urobil to verejne pred asi 2000 ľuďmi na záver dnešného tradičného kultúrno-spoločenského podujatia Fašiangy SDKÚ-DS v prešovskej mestskej hale. Ľudia na jeho výzvu, \"aby sa nebála, aby išla do toho\", reagovali dlhotrvajúcim potleskom.
Radičová predtým na pódiu v rozhovore s moderátorom večera Rasťom Piškom odmietla debatovať na túto tému. Pomohla si akurát vtipom na podporu vyššej účasti žien v politike.
Riaditeľ Krajskej agentúry SDKÚ-DS v Prešove Ján Vysocký konštatoval, že účasť nijako špeciálne neorganizovali. Dokonca ešte pred desiatimi dňami ani poriadne nevedeli, či akcia bude. Výsledný úspech pripísal predovšetkým jej tradícii, ktorá vznikla ako Fašiangy KDH a dnes to bol jej 14. ročník. Veľkým lákadlom bol umelecký hosť večera - speváčka Lenka Filipová, ale aj fakt, že jeden z účastníkov mohol vyhrať LCD televízor. Šťastie sa napokon usmialo na Tomáša Bednára z Popradu, ktorému výhru odovzdal Dzurinda.
Fašiangy SDKÚ-DS pokračujú podľa tradície v sobotu 26. januára fašiangovým bálom v Prešove. Dzurinda bude po ročnej prestávke opäť jeho hosťom, i keď ako priznal z pódia, teraz sa v jeho rodine vymenili úlohy - pred Vianocami si pri lyžovačke zlomila nohu jeho manželka.
 

Vyberte región